Frank McComb(Buckshot Lefonque) en The Pact 21/01/2024 om 16:00

Tussen 16.00 uur en 19.00 uur 

Frank McComb(Buckshot Lefonque)-keys en vocals 

The Pact: o.a. Sietse Huisman-drums, Ronald Jonker-bas, Jeff Sopacua-gitaar

Frank McComb is een zoetgevooisde soulcrooner met een stem als elastiek. Zijn frasering heeft wel iets weg van die van de grote Stevie Wonder.

Frank McComb is een zoetgevooisde soulcrooner met een stem als elastiek. Zijn frasering heeft wel iets weg van die van de grote Stevie Wonder.Frank McComb werd bekend als de zanger van Another Day, de megahit van Branford Marsalis' Buckshot LeFonque uit 1997. Drie jaar later kwam hij met zijn eerste soloplaat Love Stories en gaandeweg bouwde hij in het nieuwe millennium aan een solide repertoire. Tijdens zijn concerten laat de zanger-pianist horen dat hij volledig op eigen benen kan staan en Another Day niet meer nodig heeft.

Wonder fan

Deze voormalige gospelzanger (zijn roots liggen in de kerk) is een groot Stevie Wonder-fan. Wonder inspireert McComb bij het schrijven van zijn songs, zo zei hij in een interview in 1994. Zijn eigen stem lijkt op Donny Hathaway en ook speelt hij op vrijwel dezelfde jazzy manier piano. Net als zangers als Alexander O'Neal, en Luther Vandross is zijn soul tijdloos en romantisch.

The Truth vol. 1

In 2003 lanceerde McComb The Truth vol. 1 en scoorde daarmee het snelst en bestverkopende onafhankelijke soulalbum van de 21ste eeuw. Een album waarop McComb wordt bijgestaan door een aantal grootheden uit de jazz en fusion, zoals percussionist Paulinho da Costa en sax-ster Branford Marsalis, de man die hem bij Buckshot Lafonque haalde. En vlak voor zijn dood bespeelde Billy Preston zijn Hammond-orgel op het nummer 'Someone like you'. 

The Truth Vol. 2

Veertien nummers lang kunnen we ons op The Truth vol.2 uit 2006 laten trakteren op boeiende melodieen gezongen door het hese stemgeluid van McComb. Op zijn eigen label, Boobeescoot Music, bracht hij vervolgens het album "Straight From The Vault" uit.Het optreden van Frank McComb op North Sea Jazz 2008 ligt mooi in het verlengde van het eerder dit jaar verschenen cd/dvd-album Frank McComb Live in Atlanta Vol. 1.

Follow and download Frank McComb's music now at Bandcamp: https://frankmccomb.bandcamp.com/.                                                                

Twitter: @MrFrankMcComb

Instagram: FrankMcComb

Facebook: www.facebook.com/boobeescoot 

Facebook Fan Page: www.facebook.com/frankmccombfans?ref=tn_tnmn