Highway Rhythm and Blues Gang 14/12/2019 om 23:00

Aanvang 23,00 uur.Entree gratis.

Highway Rhythm & Blues Gang

http://www.highwaygang.nl/

 

De Highway Rhythm & Blues Gang timmert al sinds 1993 aan de weg. In al die jaren zijn Marco en Henry Neep als ritmesectie de basis van de band geweest. Al meer dan 25 jaar speelt de band in heel Nederland en in de grensstreek van Duitsland. De band speelt op allerlei locaties, cafe’s, festivals en andere podia. Door de jaren heen is de muzikale stijl van de band langzaam de blues toegegroeid.

 

De band bestaat uit 4 muzikanten, Marco Neep (drums en zang), Henry Neep (bas), Andy Nijmeijer (Hammond en piano) en Eric Bosma (gitaar en zang). De ervaring van deze 4 muzikanten, in combinatie met het uitgestraalde speelplezier, zorgen voor een geweldige Bluesavond.

 

 

 

Blues kent veel stijlen. De band weet juist in de combinatie van al deze stijlen een mooi avondvullend programma op te stellen. In 3 uur wordt een breed publiek bediend.

 

Voor de kenners, het gaat om  swing blues, Chicago blues, Texas blues en  Bluesrock wordt ook niet geschuwd. De band vindt het belangrijk het publiek te blijven boeien. Dit doen ze enerzijds door de instrumentkeuze, anderzijds door de variatie in de nummers, waarin volop ruimte is voor solisten. De solo’s staan altijd in dienst van het nummer en de band stelt zelf dat het publiek zich niet mag vervelen.

 

 

 

Instrumentaal springt, naast traditionele instrumenten, vooral de Hammond er uit. Dit is zeker niet een alledaags instrument, maar klinkt in de bandsetting geweldig.

 

 

 

In de agenda is te zien waar de band nog komt en waar overal is gespeeld. In de lijst is ook te zien dat er veel locaties zijn waar de band jaarlijks terugkomt. Dat zegt iets over de waardering van de band en de blues.

 

 

 

Marco Neep - Drums en Zang

 

Henry Neep - Basgitaar

 

Eric Bosma - Gitaar en Zang

 

Andy Nijmeijer – Piano en Hammond