Suzan Veneman-trompet(Jazz op de zondagmiddag) 08/01/2023 om 16:00

Jazz op de Zondagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.Keuken open vanaf 17.00 uur.

 

 

 

Met als vaste bezetting: Koos Wiltenburg-bas, Thomas Zoetelief-gitaar, Arno van Nieuwenhuize-drums

Gastoptreden: Suzan Veneman-trompet

Jazz Trumpet Player/Teacher/Composer/Arranger | Suzan Veneman Music

Jazztrompettist Suzan Veneman vestigt snel haar plaats op het toneel en legt het publiek vast met haar avontuurlijke en soulvolle geluid. Na het afronden van haar studie in de VS heeft ze haar rol als succesvol musicus en veelbelovend componist/arrangeur vervuld. Comfortabel met vele genres in de moderne muziek, is ze te zien spelen met een breed scala aan bands, waaronder het Beets Meutgeert New Jazz Orchestra, het Millennium Jazz Orchestra, Zack Lober's NO FILL3R, Sprank, het Patrieck Bonnet Quintet en haar eigen ambitieuze projecten 'Zinder' en het Suzan Veneman Sextet.


Haar vroege prestaties omvatten finalist zijn op het Prinses Christina Concours (NL, 2010) en deelnemen aan het exclusieve Jazz Rising Stars Program in Ravinia IL, (VS, 2013) onder leiding van voormalig jazzgigant David Baker.

Suzan blonk ook uit als een ervaren componist en arrangeur, als finalist bij de ASMAC Big Band componisten en arrangeurs competitie in LA (VS, 2014) en bekroonde Jazz Comp Graz Big Band Composers Competition in Oostenrijk in 2021. Ze werd ook uitgenodigd als gastcomponist bij NDR big band in Hamburg, als onderdeel van hun 'Arrangement Podium' in 2021 en werd gekozen als 1 van de 10 componisten om haar nieuwe werk te presenteren op 'Week van de Jazz' in 2022.


Veneman begon haar rol als bandleider in 2019 en maakte gebruik van de mogelijkheid voor nieuwe muzikale ideeën en composities. Haar sextet werd al snel een van Suzan's meest betekenisvolle creatieve uitlaatkleppen. Het krachtige blazerstrio wordt ondersteund door een levendige en virtuoze ritmesectie die haar composities tot leven brengt. Haar muziek omarmt volledig de jazzkunstvorm met veel improvisatie, individuele expressie en avontuurlijke interactie. Het sextet nam begin 2021 hun eerste album 'Migrations of the Mind' op, dat op 12 maart 2022 uitkomt in het Bimhuis in Amsterdam. Op het album verkent Suzan de stadia van verdriet in een 3-delige suite, waarbij ze de emoties vastlegt die ze doormaakte nadat ze de diagnose MS kreeg. Het is een krachtige reis die eindigt in een energieke finale, met nieuw gevonden acceptatie en kracht.

--
Suzan studeerde onder andere bij Kurt Weiss, Alex Sipiagin, Joe Magnarelli en Jim Rotondi.