The Stokers 11/03/2023 om 23:00

Aanvang 23.00 uur.Entree gratis.

The Stokers

http://www.thestokers.nl/

De leden van the Stokers komen uit verschillende delen van Drenthe maar hebben hun basis in het Drentse Witteveen. Aan de hand van de jarenlange ervaring die in de band schuil gaat, zo speelden de broers Többen in het vermaarde the Marvins, putten the Stokers voor hun repertoire uit de hele geschiedenis van de pop en de rockmuziek.
The Stokers hebben een voorkeur voor nummers die iets bijzonders hebben, een herinnering oproepen aan een bepaalde tijd, of een speciale muzikale kwaliteit hebben waarmee ze zich onderscheiden van andere. Wie dan een serie golden oldies verwacht komt bedrogen uit: the Stokers vragen juist aandacht voor nummers die wat minder bekend, maar wel mooi en dansbaar zijn. Dat levert een gevarieerd repertoire op, een staalkaart van de pop- en rockmuziek: van the Band tot the Talking Heads, van the Doors tot De Dijk, van J.J. Cale tot the Stereophonics.
The Stokers spelen nummers waar ze echt van houden. Dat is aan hun speelplezier te zien. Met vier stemmen kunnen ze bovendien alle kanten op. Zowel de fluwelen meerstemmige sound van the Beach Boys komt langs als het rauwe geluid van Willy Deville. Bovendien wordt er naast het gebruikelijke Engels ook Frans, Nederlands en Spaans gezongen.


Samenstelling The Stokers

Henk van Horssen, toetsen en zang
Jan ter Stege, zang en gitaar
Antonio Caria, drums
Cor Többen, sologitaar
Frans Többen, bas