The Pact feat. Gino Rosaria 03/12/2022 om 23:00

Aanvang 23.00 uur.

EPK - Gino Rosaria

Gino Rosaria, geboren en getogen op Curaçao, ontwikkelde al op jonge leeftijd een interesse in muziek. Opgegroeid op een zeer cultureel divers eiland, leerde Gino vier verschillende talen vloeiend spreken. De invloed van de vele culturen stelde hem in staat om veel verschillende soorten muziek te leren en te spelen, wat een deel van zijn identiteit werd. Later groeide hij om het meest te genieten van jazz, latin en klassieke muziek. Gino begon regelmatig op te treden in zijn vroege tienerjaren.

Gino verhuisde in 2003 naar de VS om muziek te studeren bij de wereldberoemde Daisy De Luca Jaffe. In 2009 studeerde hij af met een Master in Classical Music Performance. Gino begon vervolgens privé jazzlessen te nemen bij jazzpianist David Shelander, die studeerde bij Bill Evans. Tijdens zijn tijd in de VS. Gino won vele wedstrijden en verscheen op nationale tv- en radiostations die solo, kamer en met orkest optraden. Tegenwoordig treedt Gino op en doet hij regelmatig studiowerk met enkele van de beste muzikanten die er zijn, waaronder bekroonde artiesten zoals violiste Karen Briggs, jazzklarinettist Tim Laughlin, fluitist Kim Scott, jazzgitarist Adam Hawley en fluitist Althea Rene.

In 2016 startte Gino een nieuw project genaamd Groove Symphony, waar hij alle originele muziek uitbracht die geïnspireerd was op zijn pasgeboren Simon. In 2017 won Gino's Groove Symphony-project een prijs voor Best Funk/Fusion EP van de Akademia in Los Angeles. Tegenwoordig reist Gino als een opvoeder die masterclasses geeft, als een producer die muziek produceert voor klanten over de hele wereld, als sideman / muzikaal leider voor vele nationale acts en als een uitvoerende artiest die voortdurend originele muziek schrijft en uitvoert. Gino bekleedt ook een artist-in-residence positie in een megakerk in Pensacola FL.

Gino bracht in de zomer van 2019 zijn eerste hedendaagse jazzalbum uit. Op dat album heeft hij verschillende heavy hitters zoals Marcus Anderson, Althea Rene, Elan Trotman, Adam Hawley en meer. Zijn radiosingle "Night Groove" haalde het billboard binnen de eerste week! De single haalde de top 30 van de meeste hedendaagse jazzcharts.

"Mijn doelen zijn om virtuoze piano-uitvoeringen te blijven geven in zowel jazz als klassieke muziek ..." zegt Gino. Zijn Curaçaose roots zijn overal in zijn muziek te horen en daar is Gino erg trots op.