The Sidekicks(Extra Bluesconcert op een mooie Pinksterdag) 31/05/2020 om 16:00

Tussen 16.00 uur en 19.00 uur.Entree gratis.Keuken open vanaf 17.00 uur.

The Sidekicks

http://www.thesidekicks.nl/

De geschiedenis van de band gaat terug naar 2007. De zeer ervaren bandleden van The Sidekicks, opgegroeid met rhythm & blues, zijn van vele markten thuis. Eind 2012 bracht de band de zeer succesvolle cd 'Blues And More Than Blues' uit. Het album haalde de Dutch CD Top 100. De band maakte daarna zijn opwachting bij veelbeluisterde programma's als onder andere 3FM  en NPO Radio 2 (Muziekcafé) en verzorgde optredens  op verschillende podia in Nederland en Duitsland.  

Eind mei 2017 heeft de band een nieuwe cd uitgebracht (Suburban Records Haarlem) . De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio's in Hilversum. Het album is genaamd 'Texas of the North'. Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. De band typeert de eigen muziek als "Sidekicksound', een mix van stijlen als blues, rock, pop en jazz. Kort voor de release van Texas of the North bracht de band al een nummer van het album als single uit: 'Not an angel'. Het nummer stond 26 weken in de Ned FM Top 40. 

Ook de release van deze cd is erg succesvol. Muziekkenners als Johan Derksen en Ron Jans hebben zich zeer positief over de band en de cd uitgelaten.  Eind januari was de band opnieuw live te horen op NPO Radio 2 (Muziekcafé).  

De band staat bekend om zijn energieke live optredens.