Uitslag + antwoorden Historische Pubquiz Emmen jaren '60 02/06/2020 om 10:00

Vandaag, Zondag 29 maart, zou de Emmense 60 en 70 jaren Pub Quiz in Rue de la Gare gehouden worden(uitgesteld uiteraard).

Daarom hebben Eddie Zinnemers & Gerard Rolink een voorproefje met 10 vragen bedacht.

Mail de juiste antwoorden vóór 6 april naar info@ruedelagare.nl en win een dinerbon van €50,=

De prijswinnaar is bekend: Team Stormezand/Pruisscher.Hieronder vindt u de antwoorden.

 

Café Rue de la Gare - Voorproefje Pubquiz - “De Emmense 60- en 70-tiger jaren”

 

 

 

Vraag

Antwoorden

1. Een hapje of een drankje. Op de plek waar nu Café De Zwetser is gevestigd, was in de jaren 60/70 een grillroom gevestigd. Wat was de naam van de grillroom? Welke familie was de uitbater van de eetgelegenheid?

1. -De pollepel 

    -Familie Roewen

2. In 1966 werd een Emmense jongerensociëteit opgericht die zich vooral bezig hield met het organiseren van optredens van beat- en popgroepen. Hoe heette deze jongerensociëteit? In welk gebouw organiseerde de sociëteit de eerste muziekavond?  

2. -Prop

    -De Zeihuuv

3. Ooit zong een kleinkunstgezelschap in Tin Pan Alley een lied over een junk. Eén deel van het lied gaat als volgt: “Hij zei: Stuur m'n laarzen terug naar moe, m'n broek kan het raam uitgegooid. En m'n gitaar, verbrand het kreng maar, want spelen dat leer ik toch nooit. Neem m'n speed en pik m'n weed en doe uit m'n platen je keus. Neem m'n pas en m'n jas en m'n hash maar laat m'n bril op m’n neus.” Wat is de titel van het lied? Hoe heet het kleinkunstgezelschap?

3. -Laat mijn zonnebril zitten

    -Peter Blanker Consort

 

4. Tin Pan Alley. Op welk adres was Tin Pan Alley gevestigd? Wat was het telefoonnummer van TPA?

4. -Kerkhoflaan 1A

    -05910-13432

5.    Van welke band is deze albumhoes? Wat is de titel van het album?

5. -King Crimson

    -In the court of the crimson king

6. Gebouwen in die jaren. Midden jaren 60 kwam de gemeentelijke muziekschool tot stand. De muzieklessen werden gegeven op geleende en gehuurde instrumenten. Op welk adres was de muziekschool gevestigd? Welke bekende Emmenaar, tevens grote initiator van het muziekonderwijs, stond zijn piano in bruikleen aan de muziekschool af?

6. -Nassaulaan 1

   

    -Burgemeesteer K.H. Gaarlandt

7. Kunst in de jaren 60/70. In 1968 werd een beeld in Emmen geplaatst dat voldoet aan de volgende beschrijving: Een slanke, naakte, vrouwfiguur met een paardenstaart. Wat is de naam van het beeld? Hoe heet de kunstenaar?

7. -Eva

    -Hans Ittman

8. Emmer middenstand. In de 60/70-tiger jaren was aan de Hoofdstraat 22 een garagebedrijf gevestigd.

Hoe heette dit bedrijf? Welke merk benzine werd er verkocht?

8. -Garage Beugeeling

    -Caltex

9. In de jaren ’60 heette een bedrijfssportvereniging Beva. Van welk bedrijf is de sportvereniging Beva? Met welke sport hield Beva zich bezig?

9. -Bendien

    -Wandelsport

10. Twee triviale vragen. Bij de dierentuin stonden bij het zebrapad tot 1962 knipperbollen. Welke kleur hadden de knipperbollen als ze knipperden? Hoeveel keer per minuut knipperden de bollen: A. 25 keer, B. 30 keer, C. 35 keer of D. 40 keer?

10. -Oranje

      -D. 40 keer